Hvordan får man hvidere tænder? - Tandlæge i Silkeborg

Hvordan får man hvidere tænder?

Kaffe, te, rødvin og cigaretter er alle de største syndere, når det kommer til misfarvning på tænderne. Desværre kan nogle af disse varer være svære at udelukke fra sin kost. Derfor er det helt naturligt at tænke over en løsning på problemet. For hvordan får man hvidere tænder?

Miljø- og sundhedsstyrelsen har fra 2012 ændret reglerne for, hvilke tandblegningsprodukter der er lovlige at benytte sig af. Og så er det også blevet gjort ulovligt at få foretaget tandblegning andre steder end på en tandklinik af en autoriseret tandlæge. Hos Silketand.dk kan du altid være sikker på at følge de gængse sundhedsregler.
Vi sørger for at dine tænder ikke tager skader af blegningsmidlet, samtidig med at de naturligvis bliver hvidere. Du vil altid blive vurderet af en af vores tandlæger før behandlingen godkendes. For er dine tænder misfarvede på grund af slid på emaljen, store fyldninger eller syreskader kan en tandblegning desværre ikke hjælpe på problemet.

Hvordan foregår en tandblegning?

En tandblegning foregår ved at fremstille en blegeskinne, som passer præcis til dine tænder. Denne fylder du med et blegemiddel, og derefter lader du skinnen sidde på tænderne i 1-2 timer eller hele natten. Det er meget vigtigt ikke at synke blegemidlet eller få det på tandkødet.
Ved en tandblegning er det aktive stof brintoverilte, som trænger ind i tænderne fjerner farvestofferne. Stoffet reagerer ikke ens på alle, og derfor er det svært at vurdere, hvor godt behandlingen virker fra person til person.
Der findes desværre en konsekvens ved brugen af brintoverilte, og det er emaljeskader. Når emaljen allerede er opløst, kan den ikke gendannes i modsætning til hud, hår og negle. Det betyder, at man ikke må udføre behandling for mange gange.

Bivirkninger under og efter behandlingen

Når dine tænder bleger, er det ikke unormalt at føle en lidt smerte – især hvis du har følsomme tandhalse. De første dage efter behandlingen kan du også opleve isninger i tænderne.
Når behandlingen er overstået er det meget vigtigt ikke at indtage kraftige farvestoffer. Her det især kaffe, te, rødvin og cigaretter du fremadrettet skal være opmærksom på. Tandblegningens holdbarhed afhænger nemlig stadig af disse farver, og som regel skal tandblegningen gentages efter et par år.

Kontakt Silketand.dk og opnå flotte resultater

Drømmer du om et flot smil, er du mere end velkommen til at kontakte Silketand.dk for mere info. Vi står klar til at vejlede dig til et hvidere tandsæt.

Medlem af dinTANDLÆGE

Hvad betyder det for dig, at klinikken er medlem af dinTANDLÆGE:

Åbningstider

 • Mandag
  08:00 - 17:00
 • Tirsdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 14:00

Telefontider
Mandag - torsdag: 08.15 - 15.00
Fredag: 08.15 - 13.00

Find os