Plastfyldninger | Få lavet tandfyldning hos Silketand.dk

Plastfyldninger

En plastfyldning laves oftest, hvis du har fået et hul i en tand.

Plastfyldning

Hvis du uheldigvis har fået et hul, så fjernes først det område af tanden, hvor bakterierne har blødgjort tanden. Herefter lægges en plastfyldning i tanden, hvor farven vælges individuelt, så den passer så præcist som muligt til tandens naturlige farve. Herefter pudses den til, så den kan bruges til at tygge med, og så den er behagelig for tungen.

Hvorfor får man huller i tænderne?

Et ”hul” er et område af tanden, hvor bakterier vha. af fx madrester, som ikke børstes væk, har ødelagt tandens overflade, og dette område er blevet blødt og nogen gange kan noget af tanden knække af. Du kan sagtens have huller i tænderne, som du ikke kan mærke, og det er derfor vigtigt, at du regelmæssigt får lavet eftersyn for at forebygge huller.
 

Et hul kan ofte dannes i det område mellem tænderne, hvor de står tættest, og derfor har vi ind i mellem brug for røntgenbilleder til at se, om noget gemmer sig mellem tænderne. Det er også derfor, at tandtråd ofte er et samtaleemne, som er oppe og vende ved tandlægen eller tandplejeren. Et ”hul” starter altid som en begyndende forandring i tandens overflade, og du har på dette stadie mulighed for forebygge udviklingen med god mundhygiejne og fokus på de enkelte områder.

Bedøvelse

Det er altid muligt at få lagt en bedøvelse inden du skal have lavet et hul. På denne måde får du en helt smertefri behandling uden ubehag eller bekymring omkring behandlingen.

Skift af sølvfyldning til plastfyldning

Mange mennesker døjer i dag med slidte sølvfyldninger, hvor der kan være opstået revner i tænderne eller spalter langs sølvfyldningerne. I mange tilfælde giver disse revner bakterierne mulighed for at trænge ned langs fyldningen og lave hul i tanden. Det er derfor vigtigt, at du får kontrolleret dine sølvfyldninger, så der ikke kan udvikle sig store huller, som først opdages, når du får ondt i tanden.
Ofte kan sølvfyldningen fjernes, og der kan laves en plastfyldning i tanden i stedet, men i nogle tilfælde kan sølvfyldningen være så stor, at det tand der er tilbage, er for sparsomt og for dårligt til at lave en ordentlig plastfyldning, og i sådanne tilfælde anbefales det, at der laves en krone på tanden.

Download folder 

Kom i kontakt med os

Ring på 8724 2040 for hurtig kontakt.

Book tid

Ønsker du at bestille en tid hos os?

Ønsker du at bestille tid hos os til en behandling eller en konsultation - så kan du gøre det via en af de tre nedenstående muligheder.

Medlem af dinTANDLÆGE

Hvad betyder det for dig, at klinikken er medlem af dinTANDLÆGE:

 • Nyeste behandlingsmetoder
 • ISO 9001 certificering sikrer høj kvalitet
 • Veluddannede og omsorgsfulde medarbejdere
 • Fair priser
 • Klinikker i hele Danmark
 • Gå til dinTANDLÆGEs hjemmeside

Kontakt os

Tværgade 2, 8600 Silkeborg

87 24 20 40
info@silketand.dk

Åbningstider

 • Mandag
  08:00 - 17:00
 • Tirsdag

  08:00 - 17:00

 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 14:00

Telefontider
Mandag - torsdag: 08.15 - 15.00
Fredag: 08.15 - 13.00

Find os

×
Menu
Skriv til os

Kom i kontakt med os

Udfyld formularen og vi kontakter dig i løbet af 1-2 dage eller ring på 8724 2040 for hurtig kontakt.
Ring op
Find vej