Plastfyldninger | Få lavet tandfyldning hos Silketand.dk

Sølv- eller plastfyldning

En plastfyldning laves oftest, hvis du har fået et hul i en tand.

HVORFOR FÅR MAN HULLER I TÆNDERNE?

Et ”hul” er et område af tanden, hvor bakterier vha. af fx madrester, som ikke børstes væk, har ødelagt tandens overflade, og dette område er blevet blødt og nogen gange kan noget af tanden knække af. Du kan sagtens have huller i tænderne, som du ikke kan mærke, og det er derfor vigtigt, at du regelmæssigt får lavet eftersyn for at forebygge huller.

Et hul kan ofte dannes i det område mellem tænderne, hvor de står tættest, og derfor har vi ind i mellem brug for røntgenbilleder til at se, om noget gemmer sig mellem tænderne. Det er også derfor, at tandtråd ofte er et samtaleemne, som er oppe og vende ved tandlægen eller tandplejeren.

Et ”hul” starter altid som en begyndende forandring i tandens overflade, og du har på dette stadie mulighed for forebygge udviklingen med god mundhygiejne og fokus på de enkelte områder.

HVORDAN SER ET HUL I TANDEN UD?

Et hul i en tand kan have mange former og størrelser alt efter, hvor lang tid hullet har været der og hvornår det opdages. Går man regelmæssigt til tandlæge vil undersøgelser og røntgenbilleder kunne hjælpe til at opdage et hul i god tid, så det kan laves inden det bliver for stort. Det er ikke altid, at man kan mærke, hvis man har et hul i en tand. Hvordan det mærkes at have et hul i en tand, kan være meget forskelligt, men det kan være fx som isninger, ubehag, jagende smerte og i nogle tilfælde så voldsom smerte, at man må tage smertestillende for det.

Men i mange tilfælde mærker man ikke noget, og derfor er det vigtigt at gå regelmæssigt til tandlæge, så der ikke er huller, som stille og roligt bliver større uden man opdager det.

Hvor hurtigt udvikler et hul sig?

Hvor hurtigt et hul udvikler sig i en tand afhænger af mange faktorer såsom mundhygiejne, herunder tandbørstning, tandtråd, tandpasta samt kostvaner som indtag af sukker og andre usunde, søde madvarer. Genetik spiller også en rolle i forbindelse med udvikling af huller, og derfor kan man heller ikke sige, hvor hurtigt et hul vil udvikle sig, da det er meget individuelt fra person til person.

PLASTFYLDNING

Hvis du uheldigvis har fået et hul, så fjernes først det område af tanden, hvor bakterierne har blødgjort tanden. Herefter lægges en plastfyldning i tanden, hvor farven vælges individuelt, så den passer så præcist som muligt til tandens naturlige farve. Herefter pudses fyldningen til, så den kan bruges til at tygge med, og så den er behagelig for tungen. Læs mere omkring plastfyldning klik her. 

Bedøvelse

Det er altid muligt at få lagt en bedøvelse inden du skal have lavet et hul. På denne måde får du en helt smertefri behandling uden ubehag eller bekymring omkring behandlingen.

Skift af sølvfyldning til plastfyldning

Mange mennesker døjer i dag med slidte sølvfyldninger, hvor der kan være opstået revner i tænderne eller spalter langs sølvfyldningerne. I mange tilfælde giver disse revner bakterierne mulighed for at trænge ned langs fyldningen og lave hul i tanden. Det er derfor vigtigt, at du får kontrolleret dine sølvfyldninger, så der ikke kan udvikle sig store huller, som først opdages, når du får ondt i tanden.

Ofte kan sølvfyldningen fjernes, og der kan laves en plastfyldning i tanden i stedet, men i nogle tilfælde kan sølvfyldningen være så stor, at det tand der er tilbage, er for sparsomt og for dårligt til at lave en ordentlig plastfyldning, og i sådanne tilfælde anbefales det, at der laves en krone på tanden. Vil du gerne vide mere om de forskellige slags tandfyldninger klik her. 

HVAD KOSTER DET AT FÅ LAVET ET HUL?

Prisen på en plastfyldning afhænger af, hvor stort hullet i tanden er, dvs. hvor meget af tanden man skal fylde med plast. Prisen kan variere med alt fra mellem ca. 450 kr. til 2500 kr. Vi kan altid give et overslag på behandlingen inden vi begynder, så man er klar over, hvad prisen bliver.

 

Kom i kontakt med os

Ring på 8724 2040 for hurtig kontakt.

Online booking

Book tid

Ønsker du at bestille en tid hos os?

Ønsker du at bestille tid hos os til en behandling eller en konsultation - så kan du gøre det via en af de tre nedenstående muligheder.

Medlem af dinTANDLÆGE

Hvad betyder det for dig, at klinikken er medlem af dinTANDLÆGE:

Åbningstider

  • Mandag
    08:00 - 17:00
  • Tirsdag
    08:00 - 17:00
  • Onsdag
    08:00 - 17:00
  • Torsdag
    08:00 - 17:00
  • Fredag
    08:00 - 14:00

Telefontider
Mandag - torsdag: 08.15 - 15.00
Fredag: 08.15 - 13.00

Find os