Hvordan behandler man et hul i tanden? - Tandlæge i Silkeborg

Hvordan behandler man et hul i tanden?

Børster du ikke dine tænder grundigt nok, er der risiko for, at bakterier fra mad omdannes til syre. Sker dette, er der risiko for at udvikle huller i tænderne – også kaldet caries. Desværre er der typisk ingen smerte forbundet med et hul i tanden, og derfor kan man ikke selv vurdere, om ens tandhygiejne er top. Derfor er det ekstra vigtigt at gå til regelmæssige tandlægetjek, så problemerne kan blive opdaget, inden de vokser sig for store.

Boring og fyldning

De fleste oplever at få et hul i tanden på et tidspunkt i livet. Det betyder heldigvis også, at tandlægerne er rutinerede i denne form for tandskade, og at der er gode muligheder for at blive behandlet.
Finder din tandlæge et begyndende hul, som ikke er kritisk, kan man selv nedsætte udviklingen ved grundig tandbørstning evt. med en solobørste. Derudover er det en god idé at nedsætte sit forbrug af sukkerholdig mad og drikke.
Hvis hullet er stort, er det nødvendigt med en fyldning, så nye madrester ikke sætter sig og danner flere bakterier. Det synlige hul udgør kun en procentdel af den cariesangrebet tand, og derfor bliver tandlægen nødt til at bore al det syge tandvæv væk, inden fyldningen påføres.

Gør det ondt?

Når en tand bliver angrebet af caries, går hullet typisk ind i tandbenet. I midten af tandkronen sidder tandens nerve, som sender små nervekanaler under emaljen og tandbenet. Under en tandboring bliver disse nerveender generet, og det medfører smerte.
Men heldigvis er der masser af muligheder for at blive lokalbedøvet, så smerten ikke mærkes. Og hos Silketand.dk har vi yderligere specialiseret os i dental wellness, så alle vores patienter får en behagelig oplevelse under en tandlægebehandling hos os.
Vi tilbyder akupunktur, puder, tæpper og musik i høretelefoner, så du kan slappe af under behandlingen af et cariesangreb.

Kontakt os i dag

Hos Silketand.dk står vi klar til at hjælpe dig af med cariesproblemer. Du kan kontakte os via vores hjemmeside, pr. telefon eller ved at sende os en e-mail.

Medlem af dinTANDLÆGE

Hvad betyder det for dig, at klinikken er medlem af dinTANDLÆGE:

Åbningstider

 • Mandag
  08:00 - 17:00
 • Tirsdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 14:00

Telefontider
Mandag - torsdag: 08.15 - 15.00
Fredag: 08.15 - 13.00

Find os