Tandpine - Få behandling af tandpine hos Silketand.dk.

Tandpine | Ondt i tænderne

Tandpine kan opstå af flere forskellige årsager. Det kan komme fra tanden, men det kan også komme fra tandkødet.

Hvorfor får man tandpine?

Hvis tandpine kommer fra tænderne kan det skyldes et ubehandlet hul, en revne i tanden eller en stor fyldning, som er blevet løs. Det kan give tandsmerter, som både kan være kraftige og uudholdelige, og det kan være smerter, som er konstante eller smerter som kommer og går.

Konstant smerte fra tænderne

Hvis smerterne er konstante, og ikke kan dulmes med smertestillende, er det ofte tegn på en betændelse i tandens nerve. Hvis dette er tilfældet, skal tanden rodbehandles, hvor tandens nerve fjernes, og der kommer ro i tanden.

Smerterne kan også opstå ved et ubehandlet hul, som er tæt på tandens nerve, men hvor det endnu er muligt at undgå en rodbehandling. Her kan man ofte komme en midlertidig plastfyldning i tanden, som efter et år fjernes og erstattes med en permanent fyldning i håb om, at tanden selv har haft tid og mulighed for at danne ”reparationsvæv” mellem tandens nerve og ”hullet”/bakterierne.

Smerte i en tand kan også komme pga. en revne i tanden, som kan opstå, hvis du har en sølvfyldning. En sølvfyldning kan med tiden give sig og skabe en revne i tanden. Hvis dette er tilfældet anbefales det, at sølvfyldningen skiftes, og at der i stedet laves en plastfyldning. Det kan også i nogle tilfælde være nødvendigt at lave en krone på tanden, hvis tanden er for destrueret til en plastfyldning.

Isninger som kommer og går

Isninger kan opstå, hvis du har blottet tandens rod fx pga. af for hård tandbørstning. Her er det vigtigt, at du får en snak med tandlægen eller tandplejeren om, hvad du kan gøre for at forebygge yderligere slid af tandkødet. Der er flere muligheder for behandling af følsomme tandhalse, og det kan ofte afhjælpes med god instruktion i tandbørstning og pensling af tandhalsen med en lak. Hvis dette ikke er nok, kan den blottede tandhals også dækkes med en mere permanent løsning som fx en plastfyldning.

Smerte fra tandkødet

Man kan nogen gange være i tvivl, om smerten kommer fra tandkødet eller tænderne. Hvis smerterne kommer fra tandkødet vil dette ofte være rødt, irriteret og bløde ved tandbørstning i området med smerte. Dette kan bl.a. skyldes tandkødsbetændelse, paradentose eller nogen gange for hård tandbørstning. Her er det igen vigtigt at få en snak med tandlægen eller tandplejeren omkring dette og hvordan det kan behandles.

Kom i kontakt med os

Ring på 8724 2040 for hurtig kontakt.

Book tid

Ønsker du at bestille en tid hos os?

Ønsker du at bestille tid hos, til en behandling eller en konsultation - så kan du gøre det via en af de tre nedenstående muligheder.

Medlem af dinTANDLÆGE

Hvad betyder det for dig, at klinikken er medlem af dinTANDLÆGE:

Åbningstider

 • Mandag
  08:00 - 17:00
 • Tirsdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 14:00

Telefontider
Mandag - torsdag: 08.15 - 15.00
Fredag: 08.15 - 13.00

Find os