Fjernelse af visdomstand | Få behandling hos Silketand.dk

 

Visdomstænder - fjernelse af visdomstand

Visdomstænder er fire ”ekstra” tænder, som mange mennesker får omkring 23 års alderen, og som ligger helt bagtil i munden. Hos Silketand har vi mange års erfaring med fjernelse af visdomstænder.

Visdomstænder kan ofte være svære at nå med tandbørste, og derfor kan der være risiko for, at der kommer huller i disse, hvis man ikke er meget opmærksom på at børste dem grundigt.

I nogle tilfælde bryder visdomstænderne aldrig frem, men forbliver i kæbeknoglen. I sådanne tilfælde kan de kun ses på røntgenbilleder, og hvis de ikke gør nogen skade på det omgivende væv eller tænder, lader man dem ligge.

NÅR VISDOMSTÆNDERNE GIVER PROBLEMER

Visdomstænder er de sidste tænder, som bryder frem. Du får to i overmunden og to i undermunden. Man kan dog også opleve, at visdomstænderne ikke bryder frem, at de bryder halvt frem eller at de ligger uhensigtsmæssigt i kæbeknoglen.

VISDOMSTANDEN ER HALVT FREMME, OG DET GØR PLUDSELIG MEGET ONDT I OMRÅDET

Bryder en visdomstand halvt frem, kan man nogen gange pludseligt opleve voldsom smerte.

Dette skyldes, at der stadig ligger lidt tandkød henover den, og dermed kan det være svært at holde rent og madrester kan sætte sig fast under denne tandkødslomme.

I sådanne tilfælde kan man få rigtig ondt omkring tanden, en tilstand som kaldes pericoronitis, og hvor det kan stråle helt op til øret, og man kan få svært ved at åbne munden helt.

Dette kan heldigvis afhjælpes akut herinde på klinikken, og efterfølgende skal der tages stilling til, om tanden ligger uhensigtsmæssigt og muligvis skal fjernes.

 

 

 

 

 

 

VISDOMSTANDEN ER IKKE SYNLIG I MUNDEN, MEN GIVER PROBLEMER ALLIGEVEL

Visdomstænderne har ofte deres egen form og retning dvs. at de kan ligge forkert i munden, så de ikke kan komme ordentlig frem.

I stedet kan de sætte sig fast under den bagerste kindtand, og i nogle tilfælde lave stor skade på denne.

I de tilfælde, hvor visdomstænderne laver skade i det omgivende væv, eller hvor der er tilbagevendende betændelse i det tandkød omkring visdomstanden, anbefaler vi, at visdomstanden fjernes. 

SIMPEL FJERNELSE AF EN VISDOMSTAND VS. OPERATIV FJERNELSE AF EN VISDOMSTAND

Visdomstænderne i overkæben kan ofte fjernes ved det, vi kalder en ”simpel ekstraktion”. Her fjernes tanden i ét stykke.

Hvis visdomstanden ligger gemt i kæbeknoglen, skal denne fjernes operativt; en behandling vi kalder for amotio.

...Vi har flere dygtige og erfarne tandlæger...

Det gøres her på klinikken af vores tandlæger og i tilfælde, hvor visdomstanden ligger uhensigtsmæssigt, eller hvor der kan være risiko for at skade vævet omkring ved fjernelse, har vi vores dygtige specialtandlæge Jesper, som kommer på klinikken én tirsdag om måneden. og fjerner disse tænder.

Han har mange års erfaring inden for fjernelse af visdomstænder, og han udfører en smertefri og sikker fjernelse af visdomstænder her på klinikken.

Christian som også er tandlæge her på klinikken, er ved at uddanne sig til specialtandlæge, og han kommer også på klinikken og hjælper med at fjerne visdomstænder.

Hvad koster det at få fjernet en visdomstand?

En operativ fjernelse af visdomstanden koster ca. 3300 kr., som inkluderer røntgen inden fjernelse, bedøvelse og fjernelse af tanden samt suturfjernelse 7 dage senere.

En simpel ekstraktion koster i alt 499,11 kr. som inkluderer røntgenbillede inden fjernelse, bedøvelse og selve fjernelsen.

 

Kom i kontakt med os

Ring på 8724 2040 for hurtig kontakt.

 

Book tid

Ønsker du at bestille en tid hos os?

Ønsker du at bestille tid hos, til en behandling eller en konsultation - så kan du gøre det via en af de tre nedenstående muligheder.

Medlem af dinTANDLÆGE

Hvad betyder det for dig, at klinikken er medlem af dinTANDLÆGE:

Åbningstider

 • Mandag
  08:00 - 17:00
 • Tirsdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 14:00

Telefontider
Mandag - torsdag: 08.15 - 15.00
Fredag: 08.15 - 13.00

Find os