Tandbro | Alt der er værd at vide om behandlinger med tandbroer hos Silketand

TANDBRO

EN ELLER FLERE MISTEDE TÆNDER KAN ERSTATTES AF EN TANDBRO.
En bro er en rigtig god løsning, hvis du mangler en eller flere tænder op af hinanden. Som i ordets betydning limes en bro fast på tænder med sunde rødder, som sidder på hver side af det område med den/de manglende tand/tænder. En tandbro sidder fast i munden, og føles som dine egne tænder.

HVILKET MATERIALE ER EN TANDBRO LAVET AF?

En tandbro kan ligesom en krone laves i forskellige materialer som metal-keramik, guld eller ren keramik (også kaldet porcelæn). Den keramik man laver kroner af, er ikke som den keramik, vi kender i vores dagligdag. Den har en større hårdhed og holdbarhed, og den er lavet til at modstå de tyggekræfter den bliver udsat for i munden. Samtidig er det et flot kosmetisk materiale, som giver mulighed for at lave en erstatning, som falder naturligt ind med de andre tænder.

Hvilken bro der kan laves i de enkelte tilfælde vil tandlægen altid vurdere og i fællesskab med dig som patient beslutte, hvilken der vil fungere bedst.

HVORDAN LAVES EN TANDBRO?

På hver side af det sted, hvor en tand mangler, sidder der tænder, som skal bruges som ”bropiller”, dvs. der hvor broen hænger fast. Derfor skal disse tænder først kontrolleres, at de er sunde nok til at bære broen. Dvs. hvis det er to tænder uden fyldninger eller nogen form for anden behandling, så vil man helst undgå en brobehandling, da det vil kræve at fjerne noget tand på disse ellers ”raske” tænder. I stedet vil man, hvis muligt, anbefale implantat sådan et sted. Læs mere om implantater her: Tandimplantater

Men i tilfælde, hvor det er muligt at lave en bro, så skal bropillerne/tænderne formes, så der kan komme kroner på. Det er disse kroner, som er med til at danne broen og hvor erstatningen for den manglende tand hænger i. Herefter scanner vi tænderne og sender det afsted til vores teknikerne. Hos Silketand har vi den nyeste scanner, som gør denne del af behandlingen så hurtig og behagelig for dig som patient, som muligt. Når teknikeren har lavet broen sender han den til os, og vi cementerer den efterfølgende.

HVAD KOSTER EN TANDBRO?

En bro’s pris bestemmes efter dens længde, dvs. hvor mange tænder den skal erstatte, og hvor mange bropiller der er nødvendige. En bro, som erstatter én manglende tand koster fra 14.500 kr. og herefter stiger prisen med ca. 4595 pr. broled (dvs. ekstra tand som skal indgå i broen). Hvis en bro kunne være en mulig behandling for dig, vil vi altid tage en snak om det først og give et prisoverslag med på behandlingen, så du er klar over, hvad prisen mere præcist vil være.

 

Kom i kontakt med os

Ring på 8724 2040 for hurtig kontakt.


Book tid

Ønsker du at bestille en tid hos os?

Ønsker du at bestille tid hos os til en behandling eller en konsultation - så kan du gøre det via en af de tre nedenstående muligheder.

Åbningstider

 • Mandag
  08:00 - 17:00
 • Tirsdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 14:00

Telefontider
Mandag - torsdag: 08.15 - 15.00
Fredag: 08.15 - 13.00

Find os