Tandkrone | Keramisk og zirkonium tandkroner hos Silketand

TANDKRONE

EN TANDKRONE ER EN RIGTIG GOD BEHANDLING FOR STÆRKT BESKADIGEDE TÆNDER FOR AT DE KAN BEVARES OG FOR AT TÆNDERNE IGEN KAN FUNGERE I MUNDEN.

Ved meget svækkede, revnede eller rodbehandlede tænder er det ofte ikke muligt at lave en ordentlig plastfyldning, da der vil være for stor risiko for, at denne knækker eller mere af tanden knækker, så den i sidste ende ikke kan bevares. I sådanne tilfælde er det muligt at lave en krone på tanden. En krone dækker hele tandens overflade og styrker denne. En krone kræver dog, at der er en vis mængde tand tilbage, som den kan få fat rundt om, og derfor er det vigtigt at få kronen på inden tanden knækker for meget.

En krone kan også være en nødvendig behandling til misfarvede eller misdannede tænder, hvor man kan dække misfarvningen med en krone eller med det, vi kalder en facade. En facade bruges til fortænder, hjørnetænder og små kindtænder, og her er det kun den del af tanden, som kan ses forfra, som forsynes med porcelæn. På denne måde er det nemlig minimalt, hvad man behøver at fjerne af tanden for at sætte facaden fast, og dermed en behandling, som skåner tanden, men som giver et rigtig flot æstetisk resultat.

Keramiske eller zirkonium tandkroner

Tandkroner laves i flere forskellige materialer, og i dag laves de fleste i porcelæn (også kaldet et keramisk materiale), da mange patienter ønsker et pænt kosmetisk resultat. Porcelænet er i dag udviklet sådan, at det har en rigtig god holdbarhed, så man både får et rigtig flot kosmetisk resultat, samt en solid og meget holdbar løsning. Der findes mange forskellige keramiske materialer til tandkroner, og et af de materialer vi ofte laver kroner i hos Silketand hedder zirkonium. Det er et materiale med meget høj styrke og hårdhed samtidig med, at det kan laves flot i farve og form. Hvilket materiale der skal laves tandkrone i, og hvor stort kravet er til æstetikken (dvs. er det en fortand eller en kindtand gemt inde bagved), vurderer vi altid fra patient til patient, så den helt rigtige krone bliver valgt ud fra den enkeltes behov.

Det er også stadig muligt at få en ”guld tandkrone”. Disse kroner er ekstremt slidstærke, og de laves oftest i situationer, hvor der er stort slid på en tand og hvor patienten simpelthen vil kunne tygge en almindelig porcelænskrone i stykker. Igen er det noget tandlægen vil vurdere inden kronen laves.

HVORDAN LAVER MAN EN TANDKRONE?

Hvis man skal have lavet en krone på en beskadiget tand, vil vi ofte bygge tanden op i et plastmateriale, som vi herefter former/sliber til, så tandkronen kan sættes rundt om tanden. På tandklinikken arbejder vi med det nyeste udstyr, og i forbindelse med tandbehandlingen bruger vi scanner til at scanne munden og den tand, som skal forsynes med en krone. Herefter sendes det elektronisk til vores tekniker, som laver tandkronen og sender den retur til klinikken.

På denne måde bliver det den bedste og mest behagelige behandling for vores patienter. Imens vi venter på, at kronen kommer retur fra vores tekniker har vi selvfølgelig forsynet tanden med en midlertidig krone, som vi laver her på klinikken. Denne krone er dog ikke så modstandsdygtig, og det vil være en kort periode, hvor man skal være lidt forsigtig med at tygge med tanden.

Hvad koster en tandkrone?

Prisen på en tandkrone afhænger af, hvilken krone man skal have lavet. En standard pris er omkring 7000 kr. i alt, men i nogle tilfælde er det æstetiske krav stort (ved fx en fortand), og der kan prisen blive dyrere, da det kræver mere fra vores tekniker. Vi vil dog altid udlevere et prisoverslag på den endelige behandling, så man som patient ved, hvad det vil koste.

  

FØR OG EFTER BILLEDERKom i kontakt med os

Ring på 8724 2040 for hurtig kontakt.


Book tid

Ønsker du at bestille en tid hos os?

Ønsker du at bestille tid hos os til en behandling eller en konsultation - så kan du gøre det via en af de tre nedenstående muligheder.

87 24 20 40

Ring og book

info@silketand.dk

Skriv til os

Medlem af dinTANDLÆGE

Hvad betyder det for dig, at klinikken er medlem af dinTANDLÆGE:

Åbningstider

 • Mandag
  08:00 - 17:00
 • Tirsdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 14:00

Telefontider
Mandag - torsdag: 08.15 - 15.00
Fredag: 08.15 - 13.00

Find os