Tandrensning - Behandling af tandsten | Silketand.dk

Tandrensning og fjernelse af tandsten

Hos Silketand tilbyder vi skånsom og effektiv tandrensning og fjernelse af tandsten. Tandsten er en belægning på dine tænder som ikke kan fjernes med tandbørsten.

Hvorfor skal man have en tandrensning?

Når du til daglig børster dine tænder, fjerner du belægningerne på tænderne. Ofte kan der komme belægninger, som ikke kan fjernes med tandbørsten og dette kaldes tandsten. Tandsten sidder ofte på fortændernes bagside i undermunden og på kindtænderne i overkæben ud mod kinden. Hvis det ikke fjernes, kan det sidde som en stor masse der forstyrrer mundens miljø, og som kan være et godt sted for mundhulens dårlige bakterier at sætte sig.

Tandsten kan ikke fjernes på egen hånd, og der er brug for en professionel fjernelse hos enten tandlægen eller tandplejeren. En tandrensning laves ofte i forbindelse med et klinisk eftersyn, men hvis du danner meget tandsten, og det er nødvendigt med en tandrensning oftere end behovet for et eftersyn, er det også muligt at få en tandrensning uden undersøgelse.

Hvorfor får man tandsten?

Tandsten opstår som resultat af forkalkede bakterier, som sidder på tænderne. Bakterierne forkalkes af spyttet, og det er derfor, at man ofte ser tandsten ved fortænderne i underkæben og ved kindtænderne i overkæben, da det er her, at mange af mundens spytkirtler er. Det er meget individuelt, om man danner tandsten, og nogle mennesker har behov for at få fjernet tandsten flere gange om året, imens andre danner lidt tandsten og sjældent har brug for en tandrensning. Hvor ofte du har brug for en tandrensning kan tandlægen eller tandplejen vurdere for dig.

Tandrensning i forbindelse med parodontosebehandling

Ved en almindelig tandrensning fjerner man det tandsten, som sidder på tændernes kroner (den del af tanden, som kan ses i munden). Hos personer med parodontose har belægninger og tandsten sat sig ned langs tændernes rødder, og det er derfor her nødvendigt at lave en udvidet tandrensning, hvor man renser langs tændernes rødder i tandkødslommerne. Har du yderligere spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte klinikken.

Kom i kontakt med os

Ring på 8724 2040 for hurtig kontakt.

Book tid

Ønsker du at bestille en tid hos os?

Ønsker du at bestille tid hos, til en behandling eller en konsultation - så kan du gøre det via en af de tre nedenstående muligheder.

Medlem af dinTANDLÆGE

Hvad betyder det for dig, at klinikken er medlem af dinTANDLÆGE:

Åbningstider

 • Mandag
  08:00 - 17:00
 • Tirsdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 14:00

Telefontider
Mandag - torsdag: 08.15 - 15.00
Fredag: 08.15 - 13.00

Find os