Sådan forebygger du paradentose - Tandlæge i Silkeborg

Sådan forebygger du paradentose

I Danmark lider omkring halvdelen af den voksne befolkning af paradentose – en betændelsestilstand i kæbeknoglen, som i værste tilfælde kan føre til løse eller mistede tænder. Hos Silketand.dk har vi en klar målsætning om, at vores patienters tænder skal forblive sunde hele livet. Derfor sætter vi i det følgende indlæg fokus på, hvordan du kan forebygge paradentose – og undgå at blive en del af den kedelige statistik.

Vær grundig med mundhygiejnen

Da det er bakterier, som er årsagen til paradentose, er god mundhygiejne det vigtigste våben i kampen mod sygdommen. Derfor er det en god idé at være grundig med tandbørsten – både morgen og aften. Husk også at bruge tandtråd, tandstikkere eller lignende for at fjerne madrester fra mellemrummene mellem tænderne, hvor tandbørsten ikke kan nå. Du kan med fordel gøre det til en vane at rense tændernes mellemrum efter hvert måltid – så glemmer du det ikke.

Hold øje med dit tandkød

Paradentose starter altid som tandkødsbetændelse. Derfor bør du reagere, hvis du har ømt, hævet, blødende eller rødt tandkød, da det kan være tegn på tandkødsbetændelse – og dermed begyndende paradentose.

Undgå rygning

Antallet af rygere i Danmark er heldigvis faldet væsentligt, og i dag er det “kun” omkring 20 % af danskerne, som ryger. Hvis du hører til blandt den del af befolkningen, bør du overveje at lægge tobakken på hylden, da rygning øger sandsynligheden for at udvikle paradentose – og en lang række øvrige sygdomme – væsentligt.

Gå til tandlægen

Selvom der er en del, du selv kan gøre for at forebygge paradentose, er der god grund til at gå regelmæssigt til tandlægen. Paradentose kan nemlig være svært at opdage for det utrænede øje. Hos Silketand.dk har vi stor erfaring med at forebygge og kurere paradentose, og vi hører selvfølgelig også gerne fra dig, hvis du ønsker professionel hjælp til at komme den ubehagelige sygdom til livs.

Medlem af dinTANDLÆGE

Hvad betyder det for dig, at klinikken er medlem af dinTANDLÆGE:

Åbningstider

 • Mandag
  08:00 - 17:00
 • Tirsdag
  08:00 - 17:00
 • Onsdag
  08:00 - 17:00
 • Torsdag
  08:00 - 17:00
 • Fredag
  08:00 - 14:00

Telefontider
Mandag - torsdag: 08.15 - 15.00
Fredag: 08.15 - 13.00

Find os